Welke soort accountant moet u vinden voor uw bedrijf?

Je zou kunnen veronderstellen dat elke accountant en accountantskantoor hetzelfde is als je niet bekend bent met het inhuren van een accountant. Maar dat komt niet omdat er veel verschillende bedrijfsspecifieke accountants en boekhoudkundige certificaten zijn voor verschillende diensten. Over het algemeen wordt het type accountant of het boekhoudteam dat u inschakelt, bepaald op basis van de complexiteit van uw zakelijke financiën en de frequentie van verkopen en belastingen waarmee u te maken krijgt. Het goede nieuws is dat snelle internettechnologie in de hedendaagse zakenwereld het voor een accountant rotterdam mogelijk maakt om geen kantoor in uw bedrijfsgebouw te hoeven gebruiken of om heel dichtbij te zijn. Maar het is nog steeds nuttig om hen goed te leren kennen, zodat u weet dat uw financiën in goede handen zijn wanneer uw bedrijf groeit.

Heeft u een Chartered of Certified Accountant nodig?

Verschillende landen hebben verschillende professionele accountantscertificeringstitels soms bekend als gecertificeerde openbare accountants of registeraccountant of financieel analist. Als het gaat om belastingwetten, legt dit artikel vrij goed uit hoe het belangrijk kan zijn voor een gecertificeerde accountant om u te kunnen vertegenwoordigen voor de IRS of andere belastinginstellingen van de overheid, een voordeel dat niet wordt toegekend aan niet-ingeschreven boekhouders. Gecertificeerde accountants ondergaan grondige examens waarbij ze worden getest op belastingcodes en hun kennis van het vakgebied moeten tonen. U weet nooit wanneer uw bedrijf een audit ondergaat waarbij fouten moeten worden gecorrigeerd en u ervoor wilt zorgen dat u geen zware boetes gaat betalen. Een gecertificeerde accountant kan mogelijk bewijzen dat er een fout is gemaakt die niet opzettelijk is gemaakt of dat u niet bent verschuldigd wat u moet betalen.

Wilt u alleen dat de boeken onder toezicht staan ​​of wilt u de maximale ROI behalen?

Een van de andere grote verschillen tussen een gecertificeerde accountant en een vaste boekhouder of een interne boekhouder is dat een gecertificeerde accountant als een beleggingsadviseur kan zijn en u betere manieren kan tonen om uw geld toe te wijzen, terwijl een boekhouder misschien niet zo’n inzicht heeft . Vaak is het juiste bedrijfsplan essentieel om te weten waar de meeste van uw fondsen naartoe gaan, en een gecertificeerde accountant kan u misschien helpen om het te herstructureren om efficiënter te zijn. Goede accountants hebben tegenwoordig kwaliteitssoftware die ze gebruiken om uw aantallen te analyseren, grafieken voor toekomstige prognoses op te stellen en u te laten zien hoe u verkwistende uitgaven aanzienlijk kunt besparen. Zelfs als u een beetje meer betaalt voor een professionele accountant, als u dat geld omzet in meer besparingen en bedrijfsgroei, bent u in veel betere vorm om ze aan te nemen.

Het inhuren van een accountant kan verschillende prijskaartjes bevatten, afhankelijk van hoe vaak u met hen gaat werken, of wat voor soort specifieke services u voor uw bedrijf wilt hebben. Niet alle accountants of bedrijven zullen per uur factureren; sommigen hebben misschien vaste of vaste tarieven of werken met meer tijdelijke of lagere verplichtingen. Gewoonlijk zullen gerenommeerde accountants vergoedingen hebben die flexibel kunnen zijn met uw bedrijfsbehoeften, of ze kunnen zelfs bereid zijn de factureringsmethoden te wijzigen naarmate uw bedrijf schalen. U kunt hier altijd naar informeren bij het interviewen van bedrijven.